Hur hittar man billiga resor

Här kommer tio tips på hur du kan hitta billiga resor:

  1. Res inte då alla andra vill resa

Högsäsong så är det alltid dyrare att resa. Är det speciella dagar och högtider, lov och så vidare så ökar priserna på grund av att det är fler som vill åka just då. Du kan även undvika att resa iväg på en fredag och hem på en söndag, för just de veckodagarna är de fler som reser och priserna blir dyrare.

  1. Pröva dig fram

Gör inte bara en pris sökning och nöj dig sen. Lägg lite tid på att sitta med datorn en stund och sök på flera olika datum, på olika sidor. Det kan skilja sig flera tusen kronor på flyg samma dag. Har du inte en specifik dag då du absolut måste åka, så var flexibel med datumen då flera andra datum kan vara mycket billigare.

  1. Välj enkelresor

Det är ofta så kasst att hittar du en billig utresa så är hemresan dubbelt så dyr – kolla därför på olika flygbolag för ut och hemresa. Då kan du hitta mycket billigare resor än om du bokar bådabiljetterna på samma ställe.

  1. Ta en liten extra tripp

En liten omväg kan löna sig. Ska du åka till någon liten stad där det bara finns ett flygbolag från Sverige som landar? Ja då kanske det blir billigare att åka lågpris flyg till London, och sedan ta ett annat flygbolag därifrån till din slut destination.

  1. Ta hjälp

Ska du ut på en längre resa och flyga lite hit och dit? Då är det bättre att ta hjälp av en resebyrå då de vet hur flygbolagens boknings system fungerar.

  1. Ta en sista minuten resa

Du kan antingen kolla direkt på respektive rese arrangörs hemsida eller på olika sidor där alla rese arrangörer finns med, så finns det nästan alltid så kallade sista minuten resor. Ju närmare avfärd det är desto billigare brukar det vara.

  1. Boka din resa i tid

Oftast så är det billigare att boka sin resa långt i förväg.

  1. Leta efter erbjudanden och rabatter

Prenumerera på nyhetsbrev och kolla in rese arrangörers hemsidor. De har ofta olike erbjudanden och rabatter. Många kund klubbar erbjuder också rabatter om du bokar via dem.

  1. Se upp för dolda avgifter

Många gånger när det annonseras om jätte billiga flyg reor så är det att skatter och avgifter tillkommer på priset sedan. Dessa avgifter kan ibland vara väldigt höga, och biljetten blir då inte i slutändan så billig ändå.

  1. Betala din resa med kort

Betala din resa med kort, det kan löna sig. Till exempel om det blir förseningar eller om ditt bagage försvinner så kan du få ersättning tack vare att du betalat med kort. Många gånger ingår även avbeställningsskydd på ditt betalkort.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *